Rakennus- ja purkujätteen kierrätys ja lajittelu - Purkupiha Oy

Toteutamme kiertotaloutta mm. nostamalla purkujätteiden jalostusastetta ja edistämällä purkukohteista saatavien uudelleenkäytettävien rakennusosien uusiokäyttöä. Jätteiden vastaanotto ja jalostaminen tapahtuu kolmella kierrätysasemallamme, Lahdessa, Vantaalla ja Lappeenrannassa, joissa käsittelemme mm.  purkujätettä, rakennusjätteitä, betonia ja puuta. Purkujätteistä jalostamme kierrätyspolttoainetta energiateollisuuteen, ja betonijätteet jalostamme uusiokiviaineeksi maanrakennukseen. Lisäksi ostamme ja myymme metalliromua.

Purkupihan kierrätysasemilla vastaanotetaan rakennusjätettä, betonijätettä sekä metalliromua. Lataa tästä purkujätteen lajittelu- ja vastaanotto-ohjeemme.

Energiajäte, puujäte, rakennusjäte ja purkujäte jalostuvat murskauslinjallamme ympäristöystävälliseksi kierrätyspolttoaineeksi voimalaitoksille. Jalostamallamme kierrätyspolttoaineella voidaan voimalaitoksissa tuottaa yli 30 000 MWh energiaa vuodessa. Tämä vastaa yli 20 keskikokoisen tuulivoimalan keskimääräistä vuosittaista energiatuotantoa.

Vastaanotetusta betoni- ja tiilijätteestä jalostetaan Demorock®-betonimursketta, jota myydään laitoksilla edullisesti maanrakennuskäyttöön.

Kierrätyksen lisäksi pyrimme uusiokäyttämään materiaaleja niin laajalti kuin vain on mahdollista. Teemme järjestelmällistä rakennustarvikkeiden kierrätystä niin kierrätyslaitoksellamme kuin myös kaikissa purkukohteissamme. Myymme uusiokäyttökelpoisia koneita, laitteita ja rakennusmateriaalia sekä yrityksille että yksityishenkilöille purkutori.fi -palvelumme kautta.

Otamme vastaan niin pienkuormia kuin suuriakin eriä yllä mainittuja jakeita. Kierrätysasemillamme on vaaka kuormien punnitusta varten.

Kierrätä kanssamme – pienennetään yhdessä ihmisen ekologista jalanjälkeä askel askeleelta.

 

Lahden kierrätysasema

Meisselikatu 9 (kts. kartta)
15700 Lahti
p. 010-5244 098

Lahden kierrätysasemalla 28.5 tapahtuneen tulipalon jälkeiset työt etenevät suunnitellusti ja raivaustyöt ovat käynnissä. Palaneita jätteitä kuljetetaan parhaillaan pois tontilta. Lahden vastaanottotoiminnot käynnistetään osittain ja vaiheittain ympäristöluvan mukaisesti.

METALLIEN, BETONIN JA PUUN VASTAANOTTO

Pääsemme avaamaan vastaanoton Lahden kierrätysasemalla metalleille, puulle ja betonille heinäkuun aikana. Tiedotamme tästä lähempänä kun tarkempi ajankohta on selvillä.

Väliaikana asiakkaamme voivat vielä puujätteet Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n (PHJ) Kujalan jätekeskukseen Purkupihan nimissä osoitteeseen Sapelikatu 7.

ENERGIA- JA SEKALAINEN RAKENNUSJÄTE 

Asiakkaamme voivat toimittaa sekalaisen rakennusjätteen Kuusakosken Lahden palvelupisteeseen osoitteeseen Sapelikatu 8, 15160 Lahti Purkupihan nimissä.

Energiajätteen vastaanottoon etsimme vielä ratkaisua.

Lataa tästä Lahden hinnasto

Lahden kierrätysmateriaalien käsittelyasemamme sijaitsee Lahden Jokimaalla. Vastaanotamme seuraavia jakeita:

 • Kaikki metalliromu, värimetallit kuten kupari, Alumiini, RST yms.
 • Puujäte
 • Rakennus- ja purkujäte
 • Betoni- ja tiilijäte
 • Energiajäte

Purkupiha on pyrkinyt myös omissa rakennusprojekteissaan käyttämään uusiomateriaaleja niiltä osin kuin se on kussakin kohteessa ollut mahdollista. Lahden kierrätyslaitoksen rakennukset ovat pääosin rakennettu uusiokäytetystä rakennustavarasta.

Lappeenrannan kierrätysasema

Pikkalanlähteenkatu 5 (kts. kartta)
53500 Lappeenranta
p. 010-5244 095
Avoinna:
Ma–pe klo 08:00 – 16:00

Lataa tästä Lappeenrannan hinnasto

Lappeenrannan kierrätysasemalla vastaanotetaan rakennus/-purkujätettä, puuta ja energiajätettä.
Lappeenrannassa vastaanotamme myös yksityishenkilöiden jätekuormia yllä mainittujen jätejakeiden osalta.

Lappeenrannan kierrätysasema tarjoaa nyt myös lava- ja kuljetuspalvelut jätteiden kuljetuksille. Valmiit kiinteähintaiset palvelupaketit erityyppisille jätteille sisältävät kuljetuksen, lavan ja jätemaksun. Lue lisää:

Lappeenrannan palvelupaketit

Vantaan kierrätysasema

Degermosantie 6 (kts. kartta)
01760 Vantaa
p. 010-5244 094

Avoinna:
Ma–to klo 07:00 – 17:00
Pe klo 07:00 – 16:00

Lataa tästä Vantaan hinnasto

Vantaan kierrätysasemalla vastaanotetaan rakennusjätettä, metalliromua, puuta, energiajätettä sekä betoni- ja tiilijätettä.
Vantaalla emme voi vastaanottaa yksityishenkilöiden jätekuormia. 

Kysy lisää:

Kimmo Rinne
Kierrätysyksikön johtaja

  Yritysasiakkaan tilinavauslomake

  Tilin avaamista varten pyydämme täyttämään alla olevan tilinavauslomakkeen ja lähettämään sen meille käsiteltäväksi. Saatuamme lomakkeen tarkastamme hakijan luottokelpoisuuden. Myönteisen päätöksen edellytyksenä ovat lomakkeen perusteelliset ja paikkansa pitävät tiedot sekä kunnossa olevat luottotiedot. Tällöin asiakkaalle avataan tili ja luodaan asiakasnumero. Varaamme hakemuksen käsittelyyn 3-5 arkipäivää, mutta suurin osa asiakkuuksista pystytään perustamaan jo vuorokauden sisällä hakemuksen saapumisesta.

  Metallien ostot hyvitetään asiakkaan tilille.

  Täytettävä jos haluatte laskun verkkolaskuna

  Täytettävä jos haluatte laskun verkkolaskuna

  Lähettämällä lomakkeen vakuutan ylläolevat tiedot oikeiksi ja hyväksyn sopimusehdot.

  Jätä tarjouspyyntö
  Jätä tarjouspyyntö