Toteutamme kiertotaloutta mm. nostamalla jätteiden jalostusastetta ja edistämällä purkukohteista saatavien uudelleenkäytettävien rakennusosien uusiokäyttöä. Jätteiden vastaanotto ja jalostaminen tapahtuu kahdella kierrätysasemallamme, Lahdessa ja Vantaalla, joissa käsittelemme mm.  rakennusjätteitä, betonia ja puuta. Purku- ja rakennusjätteistä jalostamme kierrätyspolttoainetta energiateollisuuteen ja betonijätteet jalostamme uusiokiviaineeksi maanrakennukseen. Lisäksi ostamme ja myymme metalliromua.

Purkupihan kierrätysasemilla vastaanotetaan rakennusjätettä, betonijätettä sekä metalliromua.

Purkujätteen hinnasto 2019 Lahden asemalla.
Vantaan kierrätysaseman hinnasto julkaistaan huhtikuussa. Siihen saakka vastaanotamme erillisen sopimuksen mukaan.

Energiajäte, puujäte, rakennusjäte ja purkujäte jalostuvat murskauslinjallamme ympäristöystävälliseksi kierrätyspolttoaineeksi voimalaitoksille. Jalostamallamme kierrätyspolttoaineella voidaan voimalaitoksissa tuottaa yli 30 000 MWh energiaa vuodessa. Tämä vastaa yli 20 keskikokoisen tuulivoimalan keskimääräistä vuosittaista energiatuotantoa.

Vastaanotetusta betoni- ja tiilijätteestä jalostetaan Demorock®-betonimursketta, jota myydään laitoksilla edullisesti maanrakennuskäyttöön.

Kierrätyksen lisäksi pyrimme uusiokäyttämään materiaaleja niin laajalti kuin vain on mahdollista. Teemme järjestelmällistä rakennustarvikkeiden kierrätystä niin kierrätyslaitoksellamme kuin myös kaikissa purkukohteissamme. Myymme uusiokäyttökelpoisia koneita, laitteita ja rakennusmateriaalia sekä yrityksille että yksityishenkilöille purkutori.fi -palvelumme kautta.

Otamme vastaan niin pienkuormia kuin suuriakin eriä yllä mainittuja jakeita. Laitoksellamme on lattiavaa’an lisäksi 24m pitkä ajoneuvovaaka, jossa voidaan kerralla kätevästi punnita kaiken pituisia ajoneuvoja aina henkilöauton peräkärrystä täysperävaunuyhdistelmärekkaan saakka.

Kierrätä kanssamme – pienennetään yhdessä ihmisen ekologista jalanjälkeä askel askeleelta.

Lahden kierrätyslaitos

Meisselikatu 9 (kts. kartta)
15700 Lahti
p. 040 195 9971
Avoinna:
Ma–pe klo 7–16

Lahden kierrätysmateriaalien käsittelylaitoksemme sijaitsee Lahden Jokimaalla. Vastaanotamme seuraavia jakeita:

  • Kaikki metalliromu, värimetallit kuten kupari, Alumiini, RST yms.
  • Puujäte, risut ja kannot
  • Rakennus- ja purkujäte
  • Betoni- ja tiilijäte
  • Energiajäte

Purkupiha on pyrkinyt myös omissa rakennusprojekteissaan käyttämään uusiomateriaaleja niiltä osin kuin se on kussakin kohteessa ollut mahdollista. Lahden kierrätyslaitoksen rakennukset ovat pääosin rakennettu uusiokäytetystä rakennustavarasta.

Vantaan kierrätyslaitos

Degermosantie (kts. kartta)
01760 Vantaa
Avoinna:
Sopimuksen mukaan, p. 040 195 9971

Vantaan kierrätysasema on avattu rajoitetusti. Asemalla on hallin rakennustyöt käynnissä.  Rakennusvaiheen aikana otamme vastaan erikseen sovittuja rakennusjätejakeita, erillisellä sopimuksella.

Hallin arvioitu valmistumisaika on huhtikuun loppu.

Rakentamisvaiheen jälkeen Degermosantien kierrätyslaitoksella vastaanotetaan esimerkiksi rakennusjätettä, metalliromua, puuta, energiajätettä sekä betoni- ja tiilijätettä.

Kysy lisää:

Kimmo Rinne
Kierrätysyksikön johtaja

Jätä tarjouspyyntö

Tarvitsetko lisätietoja palveluistamme, tarjouksen purku-urakallesi vai heräsikö jotain muuta kysyttävää? Jätä meille yhteystietosi ja viesti, niin olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä!