Kokkolan purku-urakka sujui ilman tuotantokatkoksia - Purkupiha
Yhteensä 20 prosessisäiliötä palasiksi paikan päällä, työt valmiiksi odotettua nopeammassa aikataulussa ja ilman tuotantoprosessin häiriöitä. Siinä CABB Oy:n Kokkolan tehtailla viime talvena toteutettu purku-urakka, josta vastasi Purkupihan kokenut prosessiteollisuustiimi.

Kokkolassa toimiva ja mm. kasvinsuojeluaineiden välituotteita valmistava CABB Oy päätti viime talvena muuttaa tehtaansa tuotantoprosesseja. Kehitysinvestointien toteuttaminen vaati kuitenkin ensin mittavia purkutöitä ja muun muassa kahdenkymmenen teräksisen prosessisäiliön poistamista tehdastiloista.

Yhtiö järjesti purkutöistä tarjouskilpailun, jonka voittajaksi nousi Purkupiha ja sen prosessiteollisuustiimi.

– Halusimme urakalle tekijän, jolla on riittävästi aiempaa kokemusta vastaavista kohteista. Hanke oli monella tapaa haastava, sillä polttoleikkaamalla paloitellut säiliöt sijaitsivat sisätiloissa ja kaiken lisäksi kahdessa kerroksessa. Kemikaalitehtaassa on aina myös tulipaloriski, CABBin tehdaspalvelupäällikkö Jouko Riihimäki kertoo.

Käytännössä vierekkäin olevat terässäiliöt oli paloiteltava paikalleen. Lisäksi purkutyöt oli tehtävä niin, etteivät ne häirinneet tehtaan päivittäistä toimintaa. Purkujätettä ei voitu välivarastoida, vaan se oli lajiteltava suoraan kierrätyslavoille ja kuljetettava saman tien kierrätykseen.

 

Huolellinen suunnittelu kertoo ammattitaidosta

Purkutyö vaati tarkkaa etukäteissuunnittelua, aikataulutusta sekä saumatonta yhteistyötä tehtaan henkilöstön ja Purkupihan ammattilaisten kesken. Jokaisesta työvaiheesta oli tehtaan puolella tarkka ennakkotieto. Näin varmistettiin, etteivät purkutyöt häirinneet liikaa tehtaan normaaleja tuotantoprosesseja.

– Purkupihalaisten ammattitaito, osaaminen, joustavuus ja yhteistyökyky tulivat selkeästi esiin jo suunnitteluvaiheessa. He osasivat myös arvioida kertyvän kierrätysmateriaalin arvon hämmästyttävän tarkasti jo tarjousvaiheessa. Me annoimme vain piirustukset ja he laskivat kilot, Riihimäki kertoo.

”Purkupihalaisten ammattitaito, osaaminen, joustavuus ja yhteistyökyky tulivat selkeästi esiin jo suunnitteluvaiheessa.”

Myös varsinaiset purkutyöt sujuivat tehdaspalvelupäällikön mukaan hämmästyttävän nopeasti ja siististi.

– Urakka valmistui lopulta etuajassa eli noin kolmessa viikossa.  Purettujen säiliöiden tilalla oli töiden päätyttyä käyttökelpoista tehdastilaa, Riihimäki kiittelee.

Avointa yhteistyötä asiakkaan kanssa

Purkupihan projektipäällikkö Petri Kuusisto tunnustaa hänkin, että CABBin purku-urakka oli lajissaan varsin haastava.

– Tehdas pyöri koko ajan normaalisti, joten purkutyöt ja logistiikka oli suunniteltava etukäteen todella huolellisesti. Myös tiukka aikataulu sekä lajiteltavan jätteen määrä lisäsivät vaikeusastetta, Kuusisto kertoo.

”Tiukka aikataulu sekä lajiteltavan jätteen määrä lisäsivät vaikeusastetta.”

Hän antaa ison kiitoksen onnistumisesta myös CABBin henkilöstölle, jonka kanssa viestintä ja yhteispeli sujuivat alusta alkaen kitkattomasti. Sen myötä purkutyöt etenivät suunnitelmien mukaisesti ja lopulta jopa alkuperäistä aikataulua hieman nopeammin.

– Hyvästä ennakkosuunnittelusta huolimatta työmaalla voi tulla vastaan monenlaisia yllätyksiä, joihin on reagoitava nopeasti. Silloin on tärkeää, että keskusteluyhteydet toimivat ja keskinäinen yhteistyö pelaa. Töitä tehdään aina asiakkaan ehdoilla ja niin, että häiriöt ja haitat jäävät heidän kannaltaan mahdollisimman pieniksi, Kuusisto painottaa.

Teksti: Timo Sormunen

    Jätä tarjouspyyntö

    Tarvitsetko lisätietoja palveluistamme, tarjouksen purku-urakallesi vai heräsikö jotain muuta kysyttävää? Jätä meille yhteystietosi ja viesti, niin olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä!

    Jätä tarjouspyyntö