Linjasaneerausten purkutyöt yli 20 vuoden kokemuksella - Purkupiha

Linjasaneeraus - Purkupiha Asbestityöt Oy

Suoritamme linjasaneerauksen purkutyöt räätälöidysti, 20 vuoden kokemuksella. Lähes aina kun rakennukseen toteutetaan linjasaneeraus, sen yhteydessä esiintyy haitta-aineita. Näistä yleisin on asbesti jota varten tulee tehdä asbestikartoitus. Purkupiha toteuttaa myös jälkivahinkosaneerausta tarpeiden mukaan.

 

Kiinteistön linjasaneeraus, kansankielessä putkiremontti, tarkoittaa vanhojen viemärilinjojen sekä kiinteistön käyttö- ja lämmitysvesiputkien vaihtamista uusiin. Lisäksi linjasaneerauksen yhteydessä uusitaan tyypillisesti märkätilojen vesieristys, laatoitus ja vesikalusteet kuten pesualtaat, hanat ja wc-pöntöt. Kun rakennuksen putkien kuilurakenteet avataan linjasaneerauksen yhteydessä, usein samalla kertaa uusitaan myös talon sähköjohdotukset, tietoliikennejohdotukset, tai saneerataan ilmanvaihto.

Näissä urakoissa esiintyy lähes poikkeuksetta erilaisia haitta-aineita, joista tyypillisin on asbesti. Purkupiha Asbestityöt Oy (ent. Dammega) hoitaa asbestiin ja muihin haitta-aineisiin erikoistuneena urakoitsijana linjasaneerauskohteissa asbestipurkutyöt ammattitaidolla. Asbestikartoitus on pakollinen kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa rakennuksissa ennen kuin linjasaneeraus voidaan aloittaa. Hoidamme linjasaneerauksen yhteydessä, haitta-ainepurkamisen lisäksi normaalit purkutyöt, suojaukset, mittaukset, suurtehoimuroinnin sekä timanttiporaukset.

Asbestia löytyy linjasaneerauskohteissa tyypillisesti esimerkiksi putki- ja vesieristyksissä, sekä tasoitteissa, laasteissa, maaleissa, liimoissa ja kiinnitys- ja saumalaasteissa. Rakennukset ovat linjasaneerauskohteina aina yksilöllisiä. Kunkin kohteen asbestisijainnit, -määrät ja -pitoisuudet tulevat esille asbestikartoituksessa, joka tehdään jo suunnitteluvaiheessa, ennen linjasaneerausurakan aloittamista.

Asbestikartoituksen raportti kokoaa yhteen tutkimustulokset, jotka otetaan huomioon hanke- ja rakennussuunnitelmissa. Raportissa esitellään myös suositellut menetelmät asbestin poistoon turvallisesti. Jos asbestia löytyy, sen laatu, määrä ja paikka pitää kirjata tarkasti turvallisuussuunnitelmaan. Tällöin kaikki putkiremontin eli linjasaneerauksen purkutyöt tehdään eristetyssä ja alipaineistetussa tilassa, jolloin asbestipöly ei pääse leviämään muualle rakennukseen. Linjasaneerauksen purkutöiden jälkeen on vielä erikseen suoritettava osaston jälkimittaus, jolla varmistetaan osastoidun tilan ilman puhtaus. Myös asbestipurun jälkimittauksen ilmanäyte lähetetään laboratorioon tutkittavaksi.

Tällä huolellisella menettelyllä turvataan remonttipurkajien lisäksi myös rakennuksen asukkaita tai liikekiinteistön työssäkävijöitä asbestipölyltä. Asbesti sellaisenaan esimerkiksi hyväkuntoisena putken eristeenä ei aiheuta vaaraa, mutta erityisesti purkutöissä syntyvä asbestipöly on terveydelle erittäin haitallista. Ilmassa leijuvaa hienojakoista asbestipölyä on mahdotonta havaita paljain silmin eikä pöly ärsytä. Elimistöön joutuva asbestipöly ei poistu mitään kautta, ja esimerkiksi keuhkohin jääneet asbestikuidut aiheuttavat jatkuvaa ärsytystä.

Asianmukaisesti tehdyllä linjasaneerauksen haitta-aine- ja asbestipurkutyöllä estetään purkutyössä väistämättä syntyvän vaarallisen pölyn leviäminen ja täten estetään sekä purkutöiden tekijöiden, rakennuksen asukkaiden että työntekijöiden altistuminen. Lisätietoa asbestista.

Kysy lisää:

    Jätä tarjouspyyntö

    Tarvitsetko lisätietoja palveluistamme, tarjouksen purku-urakallesi vai heräsikö jotain muuta kysyttävää? Jätä meille yhteystietosi ja viesti, niin olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä!

    Jätä tarjouspyyntö