Asbestipurku ja vaativat haitta-aineiden purkutyöt - Purkupiha Group

Asbestipurku ja muut vaativat haitta-aineiden purkutyöt onnistuvat meiltä luotettavasti. Asbestin purkaminen on luvanvaraista työtä, joka tulee suorittaa erityisen huolellisesti ja tarkasti, purkukohde osastoiden, asbestipurkamiseen tarkoitetuilla työkaluilla ja suurtehoimureilla. Asbestikuitu on paljaalle silmälle näkymätön, eikä sitä havaitse hengittäessä. Meiltä saat projektillesi asbestityöt yli 20 vuoden kokemuksella.

Ennen varsinaista asbestipurkua tulee remonttikohteessa suorittaa asbestikartoitus, jonka pohjalta tehdään purkusuunnitelma sekä erillinen turvallisuussuunnitelma työn tilaajalle ja työmaan myöhempään käyttöön. Asbestin purkaminen toteutetaan ensisijaisesti osastointimenetelmällä. Näin muiden työympäristössä työskentelevien henkilöiden sekä työympäristön altistuminen asbestipölylle estetään.

Kun asbestipurku on suoritettu, purettu asbestijäte pakataan ja kuljetetaan asianmukaisesti ja turvallisesti jätteenkäsittelylaitokselle. Asbestipurkutyön jälkeen purkutilan pinnat siivotaan ja ilma puhdistetaan ja tilassa suoritetaan lakisääteinen, aggressiivinen ilmamittaus ennen osastoinnin purkua. Mittauksella varmistetaan, että altistumisalue on huolellisesti puhdistettu asbestista ja asbestipitoisista materiaaleista. Tilan ilman puhtaus varmistetaan ilmamittauksella, jossa tilan ilmasta otetaan ilmanäyte. Tilan ilmaa pumpataan suodattimen läpi ja näyte toimitetaan ulkopuoliseen laboratorioon. Suodattimelta lasketaan asbestikuidun määrä elektronimikroskoopin ja röntgenanalysaattorin avulla. Vasta kun voidaan olla täysin varmoja siitä, että tilassa ei ole enää asbestia, varsinainen remontti voidaan aloittaa.

Kaikki asbestipurkamisen työkalut puhdistetaan jokaisen purkutyön jälkeen huolellisesti, puhdistukselle erityisesti tarkoitetussa huoltotilassa. Tarkka puhdistus on myös työterveysviranomaisen edellyttämä toimenpide. Tällä varmistetaan, että purkamisen työkalut ovat aina puhtaita remonttikohteeseen saapuessaan, eikä niistä pääse leviämään haitallisia asbestikuituja ympäristöön.

Haitta-ainetyöt suorittaa Purkupiha Groupin tytäryhtiö Purkupiha Asbestityöt Oy tai Satakunnan. Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueilla Purkupiha Asbestityöt Pori Oy. Keski-Suomessa ja Oulun seudulla haitta-ainetyöt hoitaa Purkupiha JT Asbesti Oy. Asbestipurkutyön lisäksi teemme myös muut haitta-ainepurut kuten home-, kreosootti- ja raskametallipitoisten materiaalien purkutyöt. Kaikki haitta-aineyhtiömme  ovat Suomen Asbesti- ja Pölysaneerausalan liitto // SAP ry:n jäsenliikkeitä.

Näytteiden analysointiin käytämme itsenäistä materiaalitutkimuslaboratoriota, jolloin saamme mahdollisimman luotettavat tutkimustulokset.

Asbestipurku ja asbestityöt Suomessa

Asbesti on Suomessa 1920-1990-luvulla yleisesti käytetty rakennusmateriaali. Suurimmassa osassa ennen vuotta 1990 rakennetuissa rakennuksissa on käytetty ainakin joitain asbestipitoisia materiaaleja. Vuoden 1988 jälkeen Suomessa ei enää ole varsinaisesti valmistettu asbestipitoisia materiaaleja, mutta asbestia sisältävien rakennusmateriaalien myyntiä ja käyttöönottoa koskeva kielto astui voimaan vasta vuonna 1994. Käytännössä jokainen rakennus mainitulta aikakaudelta sisältää asbestia jossain muodossa, sillä asbestia on käytetty aikakauden rakennusmateriaaleissa laajalti. Yleisimpiä asbestin käyttökohteita olivat putkien eristeet, lattia- ja kattomateriaalit eristeineen, sekä yleiset rakennustarvikkeet, kuten erilaiset tasoitteet, liimat, lattialaatat ja jopa maalit.

Jos epäilet että rakennuksessanne on käytetty asbestia, ota meihin yhteyttä. Autamme miettimään parhaan tavan edetä remonttiprojektissanne, ja toteutamme asbestityöt luotettavasti. Tutustu myös referensseihimme.

Jätä tarjouspyyntö

Kysy lisää:

    Jätä tarjouspyyntö

    Tarvitsetko lisätietoja palveluistamme, tarjouksen purku-urakallesi vai heräsikö jotain muuta kysyttävää? Jätä meille yhteystietosi ja viesti, niin olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä!

    Jätä tarjouspyyntö
    Jätä tarjouspyyntö