Asbestipurku ja vaativat haitta-aineiden purkutyöt - Purkupiha Group

Asbestipurku ja muut vaativat haitta-aineiden purkutyöt onnistuvat meiltä luotettavasti. Meiltä saat projektillesi asbestityöt yli 20 vuoden kokemuksella.

Ennen varsinaista asbestipurkua tulee kohteessa suorittaa asbestikartoitus, jonka pohjalta tehdään purkusuunnitelma sekä erillinen turvallisuussuunnitelma työn tilaajalle ja työmaan myöhempään käyttöön. Asbestin purkaminen toteutetaan ensisijaisesti osastointimenetelmällä. Näin muiden työympäristössä työskentelevien henkilöiden sekä työympäristön altistuminen asbestipölylle estetään.

Kun asbestipurku on suoritettu, purettu asbestijäte pakataan ja kuljetetaan asianmukaisesti ja turvallisesti jätteenkäsittelylaitokselle. Asbestipurkutyön jälkeen purkutilan pinnat siivotaan ja ilma puhdistetaan ja tilassa suoritetaan lakisääteinen, aggressiivinen ilmamittaus ennen osastoinnin purkua. Mittauksella varmistetaan, että altistumisalue on huolellisesti puhdistettu asbestista ja asbestipitoisista materiaaleista. Tilan ilman puhtaus varmistetaan ilmamittauksella, jossa tilan ilmasta otetaan ilmanäyte. Tilan ilmaa pumpataan suodattimen läpi ja näyte toimitetaan ulkopuoliseen laboratorioon. Suodattimelta lasketaan asbestikuidun määrä elektronimikroskoopin ja röntgenanalysaattorin avulla.

Haitta-ainetyöt suorittaa Purkupiha Groupin tytäryhtiö Purkupiha Asbestityöt Oy tai Satakunnan alueella Purkupiha Asbestityöt Pori Oy. Asbestipurkutyön lisäksi teemme myös muut haitta-ainepurut kuten home-, kreosootti- ja raskametallipitoisten materiaalien purkutyöt.

Näytteiden analysointiin käytämme itsenäistä materiaalitutkimuslaboratoriota, jolloin saamme mahdollisimman luotettavat tutkimustulokset.

Asbestipurkutyöt Suomessa

Asbesti on Suomessa 1920-1990-luvulla yleisesti käytetty rakennusmateriaali. Suurimmassa osassa ennen vuotta 1990 rakennetuissa rakennuksissa on käytetty asbestipitoisia materiaaleja. Vuoden 1988 jälkeen Suomessa ei enää ole valmistettu asbestipitoisia materiaaleja, mutta varsinainen myyntiä ja käyttöönottoa koskeva kielto astui voimaan vasta 1994. Käytännössä jokainen rakennus mainitulta aikakaudelta sisältää asbestia jossain muodossa sillä asbestia on käytetty rakennusmateriaaleissa laajalti. Yleisimpiä asbestin käyttökohteita olivat putkien eristeet, lattia- ja kattomateriaalit sekä rakennustarvikkeet, kuten tasoitteet, liimat ja maalit.

Jos epäilet että rakennuksessanne on käytetty asbestia, ota meihin yhteyttä. Autamme miettimään parhaan tavan edetä projektissanne ja toteutamme asbestityöt luotettavasti. Tutustu myös referensseihimme.

Jätä tarjouspyyntö

Kysy lisää:

Ossi Härkönen
Haitta-ainepurkutöistä vastaava johtaja
Timo-Pekka Kauhala
Harri Pitkänen
Projektipäällikkö
Jouni Nieminen
Rami Merivirta
Työpäällikkö, linjasaneeraukset
Lari Viinikkala
Toimitusjohtaja / Pori
Teemu Tuominen
Työnjohtaja / Pori
Janne Viljanen
Työnjohtaja / Pori

Jätä tarjouspyyntö

Tarvitsetko lisätietoja palveluistamme, tarjouksen purku-urakallesi vai heräsikö jotain muuta kysyttävää? Jätä meille yhteystietosi ja viesti, niin olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä!

Jätä tarjouspyyntö