Otayhteyttä

Purkupiha Kierrätyslaitos
Meisselikatu 9
15700 Lahti

Aukioloaikamme:
ma-pe klo 7-16

Sami Ora
Kierrätysyksikön johtaja
p. 045 609 1440
sami@purkupiha.fi

Vaaka
p. 045 612 4866
vaaka@purkupiha.fi

Katso yhteystietomme
Monipuolinen kalusto
Katso referenssejä

Kierrätyslaitos Lahti

Lahden Jokimaalla Meisselikatu 9:ssä sijaitsevalla Purkupihan kierrätysmateriaalien käsittelylaitoksella vastaanotetaan seuraavia jakeita:

  • Kaikki metalliromu, värimetallit kuten kupari, Alumiini, RST yms.
  • Puujäte, risut ja kannot
  • Rakennus- ja purkujäte
  • Betoni- ja tiilijäte
  • Energiajäte

Purkupihan kierrätyslaitos ostaa ja myy niin pieniä kuin suuriakin metalliromu- ja kierrätysmetallieriä kilpailukykyiseen hintaan.
Katso hinnastomme.

Energiajäte, puujäte, rakennusjäte ja purkujäte jalostuvat murskauslinjallamme ympäristöystävälliseksi kierrätyspolttoaineeksi voimalaitoksille. Jalostamallamme kierrätyspolttoaineella voidaan voimalaitoksissa tuottaa yli 30.000 MWh energiaa vuodessa. Tämä vastaa yli 20 keskikokoisen tuulivoimalan keskimääräistä vuosittaista energiatuotantoa.

Vastaanotetusta betoni- ja tiilijätteestä jalostetaan Demorock®-mursketta, jota myydään laitoksella edullisesti maanrakennuskäyttöön. Demorock®-murskeen käytöllä säästetään Suomessa vuosittain yli 150.000 tonnia uusiutumattomia luonnonkiviaineksia.

Kierrätyksen lisäksi pyrimme uusiokäyttämään materiaaleja niin laajalti kuin vain on mahdollista. Teemme järjestelmällistä rakennustarvikkeiden kierrätystä niin kierrätyslaitoksellamme kuin myös kaikissa purkukohteissamme. Myymme uusiokäyttökelpoisia koneita, laitteita ja rakennusmateriaalia sekä yrityksille että yksityishenkilöille kaikille avoimen purkutori.fi -palvelumme kautta. Myytävänä on liimapuupalkkeja, peltiä, teräsputkea, teräspalkkia, teräslevyjä, sähkömoottoreita ja kuljettimia ym. hyötykäyttöön kelpaavaa tavaraa. Purkupiha on pyrkinyt myös omissa rakennusprojekteissaan käyttämään uusiomateriaaleja niiltä osin kuin se on kussakin kohteessa ollut mahdollista. Esimerkiksi Lahden kierrätyslaitoksen rakennukset ovat pääosin rakennettu uusiokäytetystä rakennustavarasta.

Otamme vastaan niin pienkuormia kuin suuriakin eriä yllä mainittuja jakeita. Laitoksellamme on lattiavaa’an lisäksi 24m pitkä ajoneuvovaaka, jossa voidaan kerralla kätevästi punnita kaiken pituisia ajoneuvoja aina henkilöauton peräkärrystä täysperävaunuyhdistelmärekkaan saakka.

Kierrätä kanssamme – pienennetään yhdessä ihmisen ekologista jalanjälkeä askel askeleelta.